Diensten >Hypotheken

Hypotheekvormen


Hypotheekvormen

Wat is een hypotheek?
Een hypotheek is een lening bij een geldverstrekker waarbij de woning die u koopt als onderpand fungeert. Voor het beschikbaar stellen van geld, ontvangt de geldverstrekking een vergoeding in de vorm van rente.

Aanbod hypotheken:
Alvorens u een hypotheek afsluit, is het belangrijk u goed te laten informeren en adviseren. Het afsluiten van een hypothecaire lening heeft namelijk een grote invloed op uw financiële leven. Welke hypotheek in uw situatie het best bij u past, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Daarnaast dient u rekening te houden met de fiscale regelgeving om zodoende te profiteren van de fiscale voordelen.

Om u wegwijs te maken hebben we de verschillende hypotheekvormen hier op een rijtje gezet.

Sinds 1 januari 2013 heeft u enkel recht op hypotheekrenteaftrek mits uw hypotheek ten minste annuïtair wordt afgelost binnen 30 jaar. Concreet houdt dit in dat u sinds 2013 de keuze heeft uit de volgende hypotheekvormen:

  • Annuïteitenhypotheek
  • Lineaire hypotheek

Tot en met 31 december 2012 waren de onderstaande hypotheekvormen mogelijk:

  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Spaarhypotheek
  • Bankspaarhypotheek
  • Beleggingshypotheek
  • Levenhypotheek
  • Krediethypotheek

Voor hypotheken die voor die tijd zijn afgesloten, blijft dit fiscale regime, de hypotheekrenteaftrek, mogelijk. Ook bij verhuizing of aanpassing van de hypotheek. Mocht u verhuizen of de hypotheek willen wijzigen, dan zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot uw hypotheek. In een adviesgesprek bespreken wij graag uw mogelijkheden.

Waarom Esseboom Advies voor uw hypotheek?

Ons team heeft naast het wettelijk verplichte WFT Hypotheekadviseur diploma nog diverse aanvullende kwalificaties zoals;

Erkend Financieel adviseur


Erkend Hypothecair Planner


Register Financieel Echtscheidingsadviseur


Gecertificeerd Financieel Planner


RFEA
FFP
ErkendFinancieelAdviseur
NVHP

Wij kunnen onafhankelijk adviseren en bieden daarbij vrijwel iedere geldverstrekker aan.

Wij vragen iedereen om ons te beoordelen. Op basis van deze reviews kunt u zien dat wij onze belofte waarmaken.

Wij maken risico’s bespreekbaar en inzichtelijk, zodat u op basis van onze advisering kunt bepalen wat wel en niet acceptabel is in uw situatie.